Želite pomoč pri izbiri okna?

Naši svetovalci so vam na voljo
od pon. do pet.
med 9.-17. uro 
in v soboto
med 9.-13. uro
na

telefonski 080 50 58

Ali pošljite povpraševanje

> Domov > Okna blog
Prijatelj, poimenovali ga bomo TOP, mi je povedal svojo zgodbo, kako je kupoval okna. Sprva ga je bilo strah in nikakor ni vedel kje in kako začeti. Na kar je med brskanjem po spletu naletel na ogromno ponudnikov za oken ...
S toplimi dnevi pridejo na plan tudi žuželke in težave z njimi (piki, srbenje…). Med najbolj nadležnimi so vsekakor komarji. Za zaščito pred njimi obstaja več rešitev, različni razpršilci, električni odganjalci komarjev ter mehanska zaščita oken in vrat s komarniki.
Ste razmišljali, da vaša hiša ali stanovanje potrebuje prenovo? So vaša okna stara? Potem je pravi čas, da kupite kvalitetna okna, ki bodo prihranila vaš denar in vas obvarovala pred zunanjim svetom. Kvalitetna okna morajo biti narejena tako, da vas bodo varovala pred vremenskimi vplivi, poleg vsega pa vam omogočila miren spanec in seveda manj hrupa v prostorih.
Okna nam odstirajo pogled v svet. Tako bi lahko imenovali neko splošno in romantično definicijo oken, a okna imajo širšo uporabno funkcionalnost, s katero si lahko zagotavljamo boljšo in večjo kvaliteto našega bivanja, ne glede na to ali živimo v hiši ali stanovanju.
- 10. marec 2015

Zvočna izolativnost oken

Dandanes je obremenjenost urbanega okolja s hrupom izredno velika, zato je potrebno zaščiti pred hrupom posvetiti veliko pozornost in pri nakupu oken to tudi upoštevati.
Kolikšna je zvočna izolativnost okna nam pove koeficient zvočne izolativnosti Rw in se navadno giblje med 27 in 46 dB (decibelov). Višja kot je vrednost Rw, bolj nas bodo okna varovala pred zunanjim hrupom.
TWITTER
FACEBOOK
© TIP-TOP DESIGN d.o.o., 2014