Želite pomoč pri izbiri okna?

Naši svetovalci so vam na voljo
od pon. do pet.
med 9.-17. uro 
in v soboto
med 9.-13. uro
na

telefonski 080 50 58

Ali pošljite povpraševanje

Električno

upravljanje senčil

Senčila upravljamo ročno s pomočjo samonavijalnika ali komandne palice, široke pa so tudi možnosti elektropogona in različnih sistemov krmiljenja.


Z elektromotornim pogonom se izognemo toplotnim izgubam, ki nastanejo zaradi odprtine na oknu za mehanski prenos upravljanja. Pri osnovni izvedbi elektropogona senčilo krmilimo prek stikala, pri udobnejšem načinu pa z daljinskim upravljalnikom, kar zahteva uporabo elektromotorjev z vgrajenimi sprejemniki, to pa hkrati daje številne možnosti krmiljenja.

Uporabimo lahko daljinske upravljalnike, ki krmilijo določeno število senčil, ali pa časovne ure, ki omogoča nastavitev dviga ali spusta senčil ob določeni uri ali dnevu. S tem ustvarimo vtis, da smo doma, čeprav smo odsotni. Še več pa omogočajo številni klimatski senzorji, ki uravnavajo senčila glede na vremenske pojave, kot so sonce, veter ali dež.
Senčila opremljena z elektropogoni lahko enostavno povežemo (brezžični sistem) tudi s centralnim nadzornim sistemom (CNS), ki je sestavni del inteligentnih hiš.


Primer daljinskih upravljalcev:
VEZAVA DALJINSKEGA STIKALA                                   VEZAVA ŽIČNEGA STIKALA

SHEME ELEKTRO VEZAV© TIP-TOP DESIGN d.o.o., 2014