Želite pomoč pri izbiri okna?

Naši svetovalci so vam na voljo
od pon. do pet.
med 9.-17. uro 
in v soboto
med 9.-13. uro
na

telefonski 080 50 58

Ali pošljite povpraševanje

Montaža oken

> Domov > Okna > Montaža oken
Montaža vsakega okna je poleg izbire kakovostnega PVC okna prav tako ključnega pomena za zagotovitev pravilne toplotne in zvočne izolativnosti okna.
Z lastnim monterskimi ekipami podjetje TIP-TOP okna in vrata zagotavlja visoko kakovostno montažo okna, skladno z vsemi tehničnimi zahtevami in energijsko varčno ter dolgotrajno brezhibno uporabo okna.

Monterji so deležni rednega izobraževanja, kjer so predstavljene vse inovacije montažnih del. Podjetje TIP-TOP uporablja montažne materiale za okna visoko renomiranega proizvajalca, katerega izdelki sodijo med najboljše materiale za vgradnjo stavbnega pohištva in se kaže zlasti v visoki prepoznavnosti izdelkov na trgu, ki so postali sinonim za kakovostno delo in vsestransko uporabo.
Dodatno kakovost montaže podjetje TIP-TOP okna in vrata zagotavlja z računalniško vodenimi, vnaprej pripravljenimi izvrtinami za vijačenje okna, ki sledijo zahtevam po strogi natančnosti in doslednosti vijačenja okna v odprtino.

Vijačenje TIP-TOP profilov okna poteka skozi kvadratne jeklene ojačitve – SQ_S v okvirju okna, kar je tudi prednost TIP-TOP okna in le-te zagotavljajo ustrezno stabilnost, trdnost in trajnost okna, saj je vijak dvakrat vijačen skozi jekleno ojačitev in teža okna ne sloni le na PVC profilu, temveč se razporedi tudi na kvadratno jekleno ojačitev okna.

Prednost montaže podjetja TIP-TOP okna in vrata je tudi fino čiščenje po montažnih delih, okna v celoti in prostora kjer so se okna vgradila.


Video vam bo prikazal potek enostavne TIP-TOP motaže.


Montaža in demontaža PVC oken in vrat – Potek Dela


Zaupajte montažo okna izkušenim strokovnjakom podjetja TIP-TOP okna in vrata, ki bodo svoje delo opravili kakovostno in skladno z vsemi tehničnimi zahtevami, ter vam tako zagotovili dolgotrajno uporabo okna.

  • Pred pričetkom del in montažo okna ali vrat, monterska ekipa zaščiti tla in neposredno izpostavljena področja v bližini katerih se opravlja demontaža/montaža okna, vrat ali drugih elementov iz našega programa.
  • Nato se opravi raznos in razporeditev elementov: okna, vrata ...se raznosijo po prostorih
  • Naslednji postopek je demontaža starega stavbnega pohištva, torej oken, vrat ali senčil, pri kateri je pomembna previdnost, da ne pride do poškodb fasade in ometa
  • Sam postopek montaže se prične s postavitvijo okna v zidne odprtine - določitev prave višine, globine in kota vgradnje okna z laserskim merilnikom in vodno tehtnico. Pravilna nastavitev okna je ključnega pomena
  • Naslednja faza je vijačenje podboja okna v zidne odprtine in zatesnitev okna, ki je odvisna od izbrane vrste montaže; LOW_EN, RAL ali PASSIVE montaža
  • Sledi namestitev kril okna na okvirje ter montaža morebitnih ostalih elementov okna (npr. polic, senčil…)
  • Po končanih montažnih delih se opravi fino čiščenje okna, vrat in ostalih elementov ter temeljito čiščenje prostora
  • Ob zaključku vseh del se z vodjo monterske ekipe in naročnikom opravi ogled opravljenega dela in preveri vse vgrajene elemente (okna, vrata, police in senčila)
  • Naročniku se izročijo navodila za uporabo in vzdrževanje artiklov TIP-TOP okna in vrata

Tipi montaže za PVC okna in vrata

Izbrana okna je potrebno pravilno in kakovostno vgraditi. Podjetje TIP-TOP okna in vrata poleg klasične montaže LOW_EN, zagotavlja tudi vgradnjo okna z napredno RAL montažo ali PASSIVE montažo. Strokovnjaki ekipe TIP-TOP okna in vrata vam bodo pomagali izbrati najbolj ustrezno montažo za vaš objekt, saj je izbor montaže odvisen od izbranega okna, kot tudi vrste objekta ter želja naročnika. Okna so tako dobra, kot je kakovostna vgradnja okna.

Blog

Termo distančnik Warmatec
Termo distančnik WARMATEC

TIP-TOP odlikuje brezhibna ponudba, zato vam ob nakupu katerega koli okna, ponujamo serijsko termo distančnik WARMATEC, ki bo poskrbel za še dolgotrajnejše tesnenje stekla. 

Mnenja

Zelo lep in prijazen pristop
© TIP-TOP DESIGN d.o.o., 2014