Želite pomoč pri izbiri okna?

Naši svetovalci so vam na voljo
od pon. do pet.
med 9.-17. uro 
in v soboto
med 9.-13. uro
na

telefonski 080 50 58

Ali pošljite povpraševanje

> Domov > Vhodna vrata > Montaža
Montaža oken je, poleg izbire kakovostnih oken, prav tako ključnega pomena za zagotovitev toplotne in zvočne izolativnosti oken.
Z lastnim monterskimi ekipami podjetje TIP-TOP zagotavlja visoko kakovostno montažo, skladno z vsemi tehničnimi zahtevami in energijsko varčno ter dolgotrajno brezhibno uporabo oken.

Monterji so deležni rednega izobraževanja in njihovo znanje podpirajo tudi ustrezni certifikati. Podjetje TIP-TOP uporablja montažne materiale visoko renomiranega proizvajalca Illbruck, katerega izdelki sodijo med najboljše materiale za vgradnjo stavbnega pohištva in se kaže zlasti v visoki prepoznavnosti izdelkov na trgu, ki so postali sinonim za kakovostno delo in vsestransko uporabo.
Dodatno kakovost montaže TIP-TOP zagotavlja z računalniško vodenimi, vnaprej pripravljenimi izvrtinami za vijačenje, ki sledijo zahtevam po strogi natančnosti in doslednosti vijačenja.

Vijačenje TIP-TOP okenskih profilov poteka skozi kvadratne jeklene ojačitve – SQ_S v okenskem okvirju, kar je tudi prednost TIP-TOP oken in le-te zagotavljajo ustrezno stabilnost, trdnostm in trajnost okna, saj je vijak dvakrat vijačen skozi jekleno ojačitev in teža okna ne sloni le na PVC profilu, temveč se razporedi tudi na kvadratno jekleno ojačitev.

Prednost montaže podjetja TIP-TOP je tudi fino čiščenje po montažnih delih.

Montaža in demontaža oken in vrat – Potek Dela


Zaupajte montažo oken izkušenim strokovnjakom podjetja TIP-TOP, ki bodo svoje delo opravili kakovostno in skladno z vsemi tehničnimi zahtevami, ter vam tako zagotovili dolgotrajno uporabo oken.

  • Pred pričetkom del monterska ekipa zaščiti tla in neposredno izpostavljena področja v bližini katerih se opravlja demontaža/montaža oken
  • Nato se opravi raznos in razporeditev elementov po prostorih
  • Naslednji postopek je demontaža starih oken pri kateri je pomembna previdnost, da ne pride do poškodb fasade in ometa
  • Sam postopek montaže se prične s postavitvijo oken v zidne odprtine - določitev prave višine, globine in kota vgradnje okna z laserskim merilnikom in vodno tehtnico
  • Naslednja faza je vijačenje okenskih okvirov v zidne odprtine in zatesnitev, ki je odvisna od izbrane vrste montaže: LOW_EN, RAL ali PASSIVE montaža
  • Sledi namestitev kril na okvirje ter montaža morebitnih ostalih elementov (npr. polic, senčil…)
  • Po končanih montažnih delih se opravi fino čiščenje
  • Ob zaključku vseh del se z vodjo monterske ekipe in naročnikom opravi ogled opravljenega dela in preveri vse vgrajene elemente
  • Naročniku se izročijo navodila za uporabo in vzdrževanje oken TIP-TOP

Tipi montaže oken in vrat

Izbrana okna je potrebno pravilno in kakovostno vgraditi. Podjetje TIP-TOP poleg klasične montaže LOW_EN, zagotavlja tudi vgradnjo oken z napredno RAL montažo ali PASSIVE montažo. TIP-TOP strokovnjaki vam bodo pomagali izbrati najbolj ustrezno montažo za vaš objekt, saj je izbor montaže odvisen od izbranih oken, kot tudi vrste objekta ter želja naročnika.

Blog

Bistvene fizikalne lastnosti profila
Bistvene fizikalne lastnosti profila: širina, debelina zunanjih sten, vidni del profila, barva, število tesnil, material tesnila.

Mnenja

Edini se je osebno oglasil na domu in naredil točne izmere. Pokazal je primerek izdelka, za katerega je predlagal montažo. Ker se še nisem odločil za nabavo v tem letu (zaradi osebnih finančnih začasnih bremen) sva uredila možnost dodatnih finančnih rešitev (nabava oken postopoma na podlagi mojih finančnih trenutnih zmožnosti).
© TIP-TOP DESIGN d.o.o., 2014