Inovativna in tehnološko napredna ojačitev PVC profila ENERGETIC PASSIVE2 THERM STEEL.

• inovativna toplotna ojačitev PVC okenskih profilov Energetic Passive2, sestavljena iz Aerogela (toplotna pregrada v okvirju) in poliuretana v krilu PVC okna
• preprečuje pojav toplotnega mostu
• zagotavlja potrebno togost, učinkovitost in stabilnost PVC okna Energetic Passive2

Therm Steel je inovativna kozmična tehnologija ojačitvenega profila PVC okna Energetic Passive2, ki je sestavljen iz jeklene kvadratne konstrukcije in posebnega vložka Aerogel, ki se nahaja v podboju okna ter poliuretanske pene v krilu okna Energetic Passive2. Aerogel je po svoji strukturi najboljši toplotni izolator na svetu in ima eno najboljših vrednosti koeficienta λ trdnih materialov, ter je izredno odporen na vodo in vlago. Aerogel je poseben material, ki ga uporablja NASA za izolacijo raketoplanov. Uporaba Therm Steel ojačitve izboljša koeficient toplotne prevodnosti profila PVC okna Energetic Passive2 Uf in 0,96 W/m2K.

Z novim ojačitvenim profilom Therm Steel obdržimo vse karakteristike jekla, torej statično trdnost, nosilnost in možnost vijačenja, hkrati pa močno izboljšamo toplotno izolativnost PVC okna Energetic Passive2. Prednost Therm Steel ojačitve je povečana izolativnost brez izgube trdnosti profila PVC okna, saj ne odstranimo nosilne konstrukcije, temveč jo v predelu toplotnega mostu nadgradimo s to posebno, statično enakovredno ojačitvijo iz Aerogela.

© TIP-TOP DESIGN d.o.o., 2014