Želite pomoč pri izbiri okna?

Naši svetovalci so vam na voljo
od pon. do pet.
med 9.-17. uro 
in v soboto
med 9.-13. uro
na

telefonski 080 50 58

Ali pošljite povpraševanje

Pogosta vprašanja

V kolikor niste prejeli odgovora na vaše vprašanje, nas lahko kontaktirate in z veseljem vam bomo svetovali.

Ali imamo lastne monterje?

Podjetje ima le izključno lastne monterje, kateri so deležni rednih izobraževanj, tako glede novosti kot rednega dela. S pomočjo tovrstnega sistema zagotavljamo najvišjo kakovost storitev v slovenskem prostoru.

Ali je razpisana subvencija na PVC okna?

Žal na PVC okna v osnovi trenutno ni razpisane subvencije, razen v primeru obnove celotnega objekta (dodana izolacija, nova fasada), kjer lahko stranka z ustreznimi PVC okni pridobi subvencijo za obnovo celotnega objekta.

Ali lahko izdelate tudi nepravilne oblike oken in s senčil?

Izdelamo lahko okna vseh oblik, tako geometrijskih (trikotna, poševna, okrogla, trapezna…) kot ostalih (po šabloni). Možne so tudi določene vrste senčil nepravilnih oblik, kot so notranje žaluzije, zunanje žaluzije ali rolete.

Ali lahko pri vas dobimo tudi senčila in police?

Ponujamo celotno storitev pri zamenjavi ali montaži stavbnega pohištva, prodajni program obsega vse dodatne produkte ki se navezujejo na okna in vrata.

Ali lahko zamenjamo samo stekla, tesnila, posamezne dele?

Za vse naše produkte imamo na zalogi nadomestne dele, specifični pa so dobavljivi po predhodnem naročilu. Možna je tudi menjava ali nadgradnja posameznih delov okna.

Ali opravljamo meritve in ali so plačljive?

Svetovalne meritve opravljamo po celotni Sloveniji in so brezplačne. Poleg samega ogled objekta stranki svetujemo tudi pri izbiri primernega produkta in načinu izvedbe.

Ali servisiramo okna drugih proizvajalcev?

Načeloma oken drugih proizvajalcev ne servisiramo, saj lahko vsebujejo drugačne sestavne dele. Stranki vedno svetujemo da se obrne na proizvajalca in v kolikor to ni mogoče, se naši serviserji vedno potrudijo pomagati.

Ali so naša okna primerna za pasivno gradnjo?

Vrsta produktov v našem prodajnem programu je primerna za pasivno gradnjo in sicer produkti PRISMATIC, WINERGETIC Standard, WINERGETIC Premium in WINERGETIC Passive medtem, ko so produkti KONCEPT, PROLUX in PIXEL ob uporabi troslojnega stekla primerni za nizkoenergetsko gradnjo.

Dobavni rok?

Splošni dobavni roki za standardne elemente (pravilne oblike okna, standardne barve …) so od 20 do 40 delovnih dni. Za nestandardne in ALU elemente (nepravilne oblike okna, nestandardne barve …) od 25 do 50 delovnih dni ter od 20 do 35 delovnih dni za senčila in police.

Iz kje so naša okna?

Da bi svojim strankam ponudili le izdelke najboljše kakovosti, je podjetje TIP-TOP leta 2008 predalo proizvodnjo prodajnega programa stavbnega pohištva enemu vodilnih proizvajalcev oken v Evropi – podjetju Oknoplast, visoko renomirano podjetje v evropskem prostoru.

Kako je s servisom?

Podjetje ima lastno dobro organizirano servisno službo, katera opravlja vse potrebne servise, nastavitve in popravila stavbnega pohištva. Pomemben podatek je da nastavitve oken in vrat proizvajalca Oknoplast niso plačljive, torej le te za naše stranke opravimo brezplačno.
V izrednih primerih si podjetje pridržuje pravico zavrniti brezplačno izvedbo nastavitev.

Kako je z zračenjem novih oken?

Po zamenjavi oken je tesnjenje le teh bistveno izboljšano, zato je priporočljivo prezračevanje zgolj 5 minut dnevno. Naša okna in balkonska vrata imajo standardno vgrajen comfort air - mikroprezračevanje, ki omogoča minimalen nagib okna, tako se lahko prostor varno zrači brez da pritegne pozornost morebitnemu vlomilcu.

Kakšna je garancija za okna?

Edini v Sloveniji ponujamo 12 let garancije na okna v beli barvi. Okna lesnega dekorja in ostalih barv imajo prav tako 12 let garancije. Garancija velja za celoten produkt (za vse sestavne dele), brez drobnega tiska, sistemskih pogojev ali obveznih plačljivih servisov.

Kakšna je razlika med PVC in ALU lamelami pri roletah?

PVC lamele imajo prednost predvsem v nižji ceni, ALU lamele pa se lahko ponašajo z boljšo toplotno izolativnostjo (polnjene s peno), obstojnostjo in tišjim delovanjem.

Kakšna je razlika med policami npr. PVC, ALU in tehnološki kamen (obstojnost)?

Razlika med policami so v njihovih lastnostih in materialih. PVC police so primerne le za notranjo uporabo, ALU police pa so namenjene zunanji uporabi, medtem ko so police iz tehnološkega kamna primerne za zunanjo in notranjo uporabo, ter se ponašajo s široko izbiro barv.

Kakšna okna imamo (les/pvc/alu)?

Prodajni program zajema PVC okna izredno visoke kakovosti, PVC okna z ALU maskami, kupcem ki želijo lesena okna pa lahko ponudimo okna v realističnem lesnem dekorju, za najzahtevnejše ljubitelje lesa pa ponujamo izvedbo Colorfull, kjer so vsi vidni deli okna v lesnem dekorju.

Kakšna okna priporočamo za specifičen objekt (npr. za blok, ob zamenjavi oken, novogradnja)?

Ob menjavi oken v bloku priporočamo dvoslojno zasteklitev, oziroma produkt Koncept ali Prolux. V kolikor obstaja možnost energetskega prihranka pa svetujemo 3 slojno zasteklitev, oziroma poljubno serijo okna. V primeru vgradnje oken v hišo, priporočamo 3 slojno zasteklitev, saj lahko bistveno vplivamo na energetski prihranek. Za najbolj izolativne objekte, pasivne gradnje in nizko energetske objekte pa priporočamo 4 slojno zasteklitev. Vsekakor predlagamo brezplačen obisk našega svetovalca, kateri vam bo svetoval najbolj optimalno rešitev.

Kakšne barve oken so možne (ali je lahko znotraj belo in zunaj dekor)?

Osnovna barva okna je obojestransko bela barva, možna pa je tudi kombinacija barv, kjer je okno zunaj dekor in znotraj belo. Ponujamo široko paleto standardnih in nestandardnih barv in lesnih dekorjev. Posebnost ki jo ponujamo je barvna tehnika koekstruzija, katera zagotavlja boljšo odpornost na praske in daljšo življenjsko dobo.

Kje ima podjetje salon?

Salon podjetja se nahaja v BTC City, Šmartinska cesta 152, Hala 2, 1000 Ljubljana. 

Senčila – kaj izbrati, žaluzije ali rolete?

Izbira senčila je odvisna od želja, prednost zunanjih žaluzij je regulacija svetlobe in moderen izgled, prednost rolet pa je popolna zatemnitev in boljša toplotna izolativnost.

So naša okna dobavljiva po celotni Sloveniji?

Naše produkte in storitve ponujamo po celotni Sloveniji.

Zakaj se nekatera okna rosijo?

Na oknih se lahko nabira kondenz, zaradi neprimernih distančnikov med stekli, saj na predelu distančnika, ki nima dobrih toplotno izolacijskih lastnosti prihaja do toplotnega mostu zaradi česar prihaja do kondenzacije. Naša okna je mogoče nadgraditi s tehnološko naprednim distančnikom Warmatec, kateri v veliki meri preprečuje kondenzacijo stekel na notranji strani in hkrati podaljšuje življenjsko dobo stekel.


© TIP-TOP DESIGN d.o.o., 2014