Želite pomoč pri izbiri okna?

Naši svetovalci so vam na voljo
od pon. do pet.
med 9.-17. uro 
in v soboto
med 9.-13. uro
na

telefonski 080 50 58

Ali pošljite povpraševanje

SpaceBlock


Inovativna in tehnološko napredna ojačitev PVC profila SPACEBLOCK.

• inovativna toplotna ojačitev PVC profilov okna, sestavljena iz Aerogela (toplotna pregrada v okvirju) in poliuretana v krilu okna
• preprečuje pojav toplotnega mostu
• zagotavlja potrebno togost, učinkovitost in stabilnost PVC okna

 

SpaceBlock je inovativna kozmična tehnologija ojačitvenega profila okna, ki je sestavljen iz jeklene kvadratne konstrukcije in posebnega vložka Aerogel, ki se nahaja v podboju okna ter poliuretanske pene v krilu okna. Aerogel je po svoji strukturi najboljši toplotni izolator na svetu in ima eno najboljših vrednosti koeficienta λ trdnih materialov, ter je izredno odporen na vodo in vlago. Aerogel je poseben material, ki ga uporablja NASA za izolacijo raketoplanov. Uporaba SpaceBlock ojačitve izboljša koeficient toplotne prevodnosti profila okna Uf in 0,96 W/m2K.

Z novim ojačitvenim profilom SpaceBlock obdržimo vse karakteristike jekla, torej nosilnost, statično trdnost in možnost vijačenja, hkrati pa močno izboljšamo toplotno izolativnost okna. Prednost SpaceBlock ojačitve je povečana izolativnost okna brez izgube trdnosti profila, saj ne odstranimo nosilne konstrukcije PVC okna, temveč jo v predelu toplotnega mostu zgolj nadgradimo s statično enakovredno ojačitvijo iz Aerogela.

Therm Steel ojačitev okna

SpaceBlock ojačitev je uporabljena v oknih serije Winergetic Premium Passive.
© TIP-TOP DESIGN d.o.o., 2014