Želite pomoč pri izbiri okna?

Naši svetovalci so vam na voljo
od pon. do pet.
med 9.-17. uro 
in v soboto
med 9.-13. uro
na

telefonski 080 50 58

Ali pošljite povpraševanje

Steklo

Steklo je pomemben element okna, ki zagotavlja dodatno zvočno in toplotno izolacijo. Pestra izbira ponuja raznovrstna stekla, katera se razlikujejo predvsem v namenu in uporabi PVC oknu ter samemu izgledu.

V TIP-TOP PVC okna so vgrajena le stekla najvišje kakovosti, na področju zasteklitve oken pa predstavljamo edinstveno ponudbo - TIP-TOP štirislojno steklo.

  • dvoslojna zasteklitev faktorja 1,0 W/m²K sestavljena iz dveh stekelnih plošč
  • troslojna zasteklitev od faktorja 0,8 W/m²K do 0,5 W/m²K sestavljena iz treh stekelnih plošč
  • štirislojna zasteklitev do faktorja 0,3 W/m²K sestavljena iz štirih stekelnih plošč
  • polnjeno z argonom ali kriptonom – žlahtni plin za izolacijo
  • edinstvena oksidna plast iz žlahtnih plinov Low E, razpršena na stekelno površino, krepi stekelne toplotno izolacijske lastnosti in hkrati onemogoča možnost nastanka madežev v medstekelnem prostoru okna.

Ornamentna:

Ornamentna stekla so dekorativna stekla, ki oknu dodajajo eleganco in ustvarjajo atmosfero intimnosti v notranjosti bivalnih prostorov. Uporabljajo se pri opremljanju notranjih prostorov, ki zahtevajo višjo stopnjo intimnosti (kopalnica, stranišče…)
Varnostna:

Varnostna stekla so lepljena ali plastna stekla, sestavljena iz dveh ali več plošč stekla debeline 3mm, povezana z enim ali dvemi sloji zaščitne PVB folije debeline 0,38mm.
Varnostno steklo zagotavlja dodatno zaščito PVC okna, saj se koščki ob morebitnem razbitju stekla ne razpršijo, temveč se v celoti zadržijo na zaščitni foliji.

Protivlomna:

Protivlomna stekla so lepljena ali plastna stekla, sestavljena iz dveh ali več plošč stekla debeline 4mm, povezana z dvemi ali štirimi sloji zaščitne PVB folije debeline 0,38mm.
Protivlomno steklo zagotavlja dodatno zaščito PVC okna, saj se koščki ob morebitnem razbitju stekla ne razpršijo, temveč se v celoti zadržijo na zaščitni foliji. Priporočljiva so zlasti za domove, ki so bolj izpostavljeni nevarnosti vloma, saj so izjemno odporna na intenzivne udarce.

Kaljena:

Kaljena stekla odlikuje povečana trajnost in odpornost, ki se dosega s trenutno spremembo temperature stekla med proizvodnjo. Zagotavlja zaščito pri morebitnem lomu, saj se steklo razbije na majhne delce s topimi robovi, kar preprečuje nevarne ureznine.

Protihrupna:

Protihrupno steklo je lepljeno ali plastno steklo, ki zagotavlja izjemno bivalno udobje, PVC okno s protihrupnim steklom pa absorbira zvok vse do 45dB.

Absorpcijsko (Antisol):

Absorpcijsko steklo ima visoko sposobnost absorbiranja sončnih žarkov. Na voljo je v modri, zeleni, sivi in rjavi barvi.


Refleksno (Stopsol):

Refleksno steklo je enostransko prevlečeno s kovinskimi oksidi (odsevni premaz), kar preprečuje del sončnega sevanja in segrevanja notranjosti prostorov. Na voljo je v modri, zeleni, sivi in rjavi barvi.Troslojna zasteklitev:

Troslojno steklo sestavlja dvo komorni sistem zasteklitve polnjen s plinom argon ali kripton.
Steklo vpliva na termoizolacijske parametre okna. S troslojnim sistemom zasteklitve okna dosegamo koeficient toplotne prehodnosti Ug= od 0,8 do 0,5 W/m2K. Debelina izolacijske zasteklitve je od 36 do 44mm.

4-slojna zasteklitev:

4-slojno steklo je evolucijonalni dosežek med stekli, saj dosega najvišje parametre izolativnosti. Sestavlja ga tro komorni sistem zasteklitve okna, polnjen s plinom argon ali kripton.
Steklo izjemno vpliva na termoizolacijske parametre okna. S 4-slojnim sistemom zasteklitve PVC okna dosegamo koeficient toplotne prehodnosti Ug= od 0,4 do 0,3 W/m2K.
4-slojna zasteklitev okna je odlična rešitev za nizko energetske in pasivne hiše ter omogoča izjemne prihranke energije.
© TIP-TOP DESIGN d.o.o., 2014