Želite pomoč pri izbiri okna?

Naši svetovalci so vam na voljo
od pon. do pet.
med 9.-17. uro 
in v soboto
med 9.-13. uro
na

telefonski 080 50 58

Ali pošljite povpraševanje

Steklo je pomemben element okna, ki zagotavlja dodatno zvočno in toplotno izolacijo. Pestra izbira ponuja raznovrstna stekla, katera se razlikujejo predvsem v namenu in uporabi PVC oknu ter samemu izgledu.

V TIP-TOP PVC okna so vgrajena le stekla najvišje kakovosti, na področju zasteklitve oken pa predstavljamo edinstveno ponudbo - TIP-TOP štirislojno steklo.

  • dvoslojna zasteklitev faktorja 1,0 W/m²K sestavljena iz dveh stekelnih plošč
  • troslojna zasteklitev od faktorja 0,8 W/m²K do 0,5 W/m²K sestavljena iz treh stekelnih plošč
  • štirislojna zasteklitev do faktorja 0,3 W/m²K sestavljena iz štirih stekelnih plošč
  • polnjeno z argonom ali kriptonom – žlahtni plin za izolacijo
  • edinstvena oksidna plast iz žlahtnih plinov Low E, razpršena na stekelno površino, krepi stekelne toplotno izolacijske lastnosti in hkrati onemogoča možnost nastanka madežev v medstekelnem prostoru okna.

Ornamentna:

Ornamentna stekla so dekorativna stekla, ki oknu dodajajo eleganco in ustvarjajo atmosfero intimnosti v notranjosti bivalnih prostorov. Uporabljajo se pri opremljanju notranjih prostorov, ki zahtevajo višjo stopnjo intimnosti (kopalnica, stranišče…)
Varnostna:

Varnostna stekla so lepljena ali plastna stekla, sestavljena iz dveh ali več plošč stekla debeline 3mm, povezana z enim ali dvemi sloji zaščitne PVB folije debeline 0,38mm.
Varnostno steklo zagotavlja dodatno zaščito PVC okna, saj se koščki ob morebitnem razbitju stekla ne razpršijo, temveč se v celoti zadržijo na zaščitni foliji.

Protivlomna:

Protivlomna stekla so lepljena ali plastna stekla, sestavljena iz dveh ali več plošč stekla debeline 4mm, povezana z dvemi ali štirimi sloji zaščitne PVB folije debeline 0,38mm.
Protivlomno steklo zagotavlja dodatno zaščito PVC okna, saj se koščki ob morebitnem razbitju stekla ne razpršijo, temveč se v celoti zadržijo na zaščitni foliji. Priporočljiva so zlasti za domove, ki so bolj izpostavljeni nevarnosti vloma, saj so izjemno odporna na intenzivne udarce.

Kaljena:

Kaljena stekla odlikuje povečana trajnost in odpornost, ki se dosega s trenutno spremembo temperature stekla med proizvodnjo. Zagotavlja zaščito pri morebitnem lomu, saj se steklo razbije na majhne delce s topimi robovi, kar preprečuje nevarne ureznine.

Protihrupna:

Protihrupno steklo je lepljeno ali plastno steklo, ki zagotavlja izjemno bivalno udobje, PVC okno s protihrupnim steklom pa absorbira zvok vse do 45dB.

Absorpcijsko (Antisol):

Absorpcijsko steklo ima visoko sposobnost absorbiranja sončnih žarkov. Na voljo je v modri, zeleni, sivi in rjavi barvi.


Refleksno (Stopsol):

Refleksno steklo je enostransko prevlečeno s kovinskimi oksidi (odsevni premaz), kar preprečuje del sončnega sevanja in segrevanja notranjosti prostorov. Na voljo je v modri, zeleni, sivi in rjavi barvi.Troslojna zasteklitev:

Troslojno steklo sestavlja dvo komorni sistem zasteklitve polnjen s plinom argon ali kripton.
Steklo vpliva na termoizolacijske parametre okna. S troslojnim sistemom zasteklitve okna dosegamo koeficient toplotne prehodnosti Ug= od 0,8 do 0,5 W/m2K. Debelina izolacijske zasteklitve je od 36 do 44mm.

4-slojna zasteklitev:

4-slojno steklo je evolucijonalni dosežek med stekli, saj dosega najvišje parametre izolativnosti. Sestavlja ga tro komorni sistem zasteklitve okna, polnjen s plinom argon ali kripton.
Steklo izjemno vpliva na termoizolacijske parametre okna. S 4-slojnim sistemom zasteklitve PVC okna dosegamo koeficient toplotne prehodnosti Ug= od 0,4 do 0,3 W/m2K.
4-slojna zasteklitev okna je odlična rešitev za nizko energetske in pasivne hiše ter omogoča izjemne prihranke energije.
© TIP-TOP DESIGN d.o.o., 2014