Therm Steel

Ojačitev

Inovativna in tehnološko napredna ojačitev PVC profila THERM STEEL.

• inovativna toplotna ojačitev PVC profilov okna, sestavljena iz Aerogela (toplotna pregrada v okvirju) in poliuretana v krilu okna
• preprečuje pojav toplotnega mostu
• zagotavlja potrebno togost, učinkovitost in stabilnost PVC okna

 

Therm Steel je inovativna kozmična tehnologija ojačitvenega profila okna, ki je sestavljen iz jeklene kvadratne konstrukcije in posebnega vložka Aerogel, ki se nahaja v podboju okna ter poliuretanske pene v krilu okna. Aerogel je po svoji strukturi najboljši toplotni izolator na svetu in ima eno najboljših vrednosti koeficienta λ trdnih materialov, ter je izredno odporen na vodo in vlago. Aerogel je poseben material, ki ga uporablja NASA za izolacijo raketoplanov. Uporaba Therm Steel ojačitve izboljša koeficient toplotne prevodnosti profila okna Uf in 0,96 W/m2K.

Z novim ojačitvenim profilom Therm Steel obdržimo vse karakteristike jekla, torej nosilnost, statično trdnost in možnost vijačenja, hkrati pa močno izboljšamo toplotno izolativnost okna. Prednost Therm Steel ojačitve je povečana izolativnost okna brez izgube trdnosti profila, saj ne odstranimo nosilne konstrukcije PVC okna, temveč jo v predelu toplotnega mostu zgolj nadgradimo s statično enakovredno ojačitvijo iz Aerogela.

Therm Steel ojačitev okna

Therm Steel ojačitev je uporabljena v oknih serije Energetic2 Passive in Energetic3 Passive.
© TIP-TOP DESIGN d.o.o., 2014