Želite pomoč pri izbiri okna?

Naši svetovalci so vam na voljo
od pon. do pet.
med 9.-17. uro 
in v soboto
med 9.-13. uro
na

telefonski 080 50 58

Ali pošljite povpraševanje

> Domov > Aktualno > Utrinki s team building druženja TIP TOPovcev
- 28. april 2015

Utrinki s team building druženja TIP TOPovcev


Zbrali smo se v hladnem deževnem jutru, tudi vremenska napoved ni obetala nič boljšega. A ker se TIP TOP-ovci ne vdamo, smo se vseeno polni navdušenja in pričakovanja na Tartinijevem trgu sredi Pirana pridružili animatorjem iz podjetja Nomad 2000, ki so vodili naš »Urban Hunt«. Razdelili smo se v dve skupini (seveda smo direktorja ločili), ki sta med seboj tekmovali, katera bo v omejenem času (99 minut) odkrila več starodavnih skrivnosti mesta  - nekatera zgolj z iznajdljivostjo, druga s pomočjo sodobnih tehničnih naprav (fotoaparata in GPS). 

Prva in hkrati tudi najbolj oddaljena ter najvišja točka nas je pošteno ogrela  - obe skupini sta dirjali, ne le tekli, po ozkih, strmih uličicah do Piranskega obzidja. Na srečo je šla pot  nato le še navzdol do cerkve Sv. Jurija,  mimo morske deklice na Punti, sramotilnega stebra pred Akvarijem, pošte, Pomorskega in Podvodnega muzeja, Tartinijeve rojstne hiše, hiše Benečanke ipd. Vmes pa smo se morali fotografirati, prositi za pomoč nič hudega sluteče mimoidoče, čim ceneje razviti skupinsko fotografijo, narisati eno najbolj znanih piranskih vedut ... Dela je bilo veliko, časa malo, da sploh nismo opazili, kdaj je prenehalo deževati in nam je »veter v jadra« dajala le še burja.

Nato  je sledil še zaključek piranskega potepanja -  kratek debrifing in razglasitev zmagovalca ter podelitev sladkih nagrad.  Z malenkostno prednostjo je zmagala rdeča ekipa, modra ji je bila tik za petami. 

Ker so se naši želodčki že oglašali, smo se odpeljali na kosilo v dolino reke Dragonje, v zeleno oazo slovenske Istre – v kmečko gostilno Kortina oz. »Pri Matičku«. Čakal nas je zakurjen kamin ter dobrote istrske kuhinje – istrska mineštra, fuži z divjimi šparglji, meso izpod peke s krompirjem in zelenjavo, robusten domač radič.

Na posestvu so tudi travnata  igrišča za odbojko in nogomet, a so bila preveč razmočena za akcijo. Tako smo se najbolj zagreti oz. polni energije sproščali le na košarkaškem igrišču. Na spolzkem betonu na srečo hujših posledic, kot le mokra obleka, ni bilo. 

Pozno popoldne  smo se odpravili nazaj proti domu. Na poti smo ugotovili da Einsteinova relativnostna teorija res drži – v bistvu smo imeli mi odlično vreme, saj je čez dan ponekod po Sloveniji zapadlo tudi do 10 cm snega, še Nanos je bil popolnoma bel. Zeleno bela pokrajina nas je resnično tako očarala, da smo morali organizirati celo več postankov na poti, ter si ogledali naravo na različnih počivališčih ... 

V Domžalah smo se hitro razšli, saj so nekateri potrebovali dodaten debrifing, vsi pa smo bili mnenja, da je bil dan enkraten, zabaven in sproščujoč, skratka TIP TOP ter da ga bo potrebno ponoviti.

Špela MikeljTWITTER
FACEBOOK
© TIP-TOP DESIGN d.o.o., 2014